Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Hepimize sağlıklı beslenmenin hayatımızı değiştirebileceği ve daha uzun ve daha aktif bir yaşam sürmemize yardımcı olabileceği söylendi. Peki, sağlıklı beslenme aslında ne anlama geliyor ve bunu uygulamaya ve kötü alışkanlıklardan kurtulmaya nasıl başlayabiliriz? Bazıları için bu, kilo vermelerine yardımcı olmanın bir yolu olabilir, diğerleri için amaç kan basıncını düşürmek olabilir veya daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak olabilir.

Bu dönüşüm bir gecede gerçekleşmez. Pazar sabahı uyanıp tüm kötü alışkanlıklarınızı bir anda kıramazsınız. Bu aşamalı bir süreçtir ve aslında kızarmış patates yerine brokoli seçmek kadar basit olabilir. Ya da atıştırmalık olarak cips yerine elma seçmek gibi.

Sağlık beslenmeye başlamak için pratik yöntemler

Gün içinde daha fazla meyve ve sebze tüketmelisiniz. Güne bir kase yulaf ezmesi ve biraz yaban mersini ile başlayabilirsiniz. Her gün iki porsiyon meyve ve sebze yemeyi hedefleyebilirsiniz.

Daha az doymuş ve trans yağlar tüketin. Satın aldığınız ürünlerin etiketlerini okuyun. Malzemelere şaşırabilir ve farklı bir markayı tercih edebilirsiniz.

Daha az tuz tüketmelisiniz. İhtiyacınız olan tek şey yemeğinize giderek daha az tuz koymak için bilinçli bir çaba göstermektir.

Daha az şeker yemelisiniz. Kahvenize bal koymayı deneyin ve daha az şekerli tatlıları tercih etmelisiniz.

Daha fazla su içmeyi hedefleyin. Şekerli içecekler yerine su seçmek kilo vermenize, cildinizi temizlemenize yardımcı olabilir ve vücudumuzun %70'i sudan oluştuğu için kendinizi daha sağlıklı hissedebilirsiniz.

Porsiyonlarınızı kontrol etmelisiniz. Yemek tabağınızın yarısını çeşitli sebze veya salatalarla doldurun, et, balık, tavuk veya baklagiller (nohut, mercimek, barbunya vb.) gibi yağsız proteinli yiyecekler ekleyin ve tabağın dörtte birini doldurun, son olarak tahılları ekleyin. Tabağın geri kalanı pilav, makarna veya erişte tabağın çeyrek kaplamalıdır.

Önceden planlamalısınız. İnsanların fast food ya da bir torba cips yemesinin ana nedenlerinden biri aceleleri olmasıdır. Hafta sonları, ara öğünleriniz de dahil olmak üzere öğünlerinizi planlayın ve sadece ihtiyacınız olanı satın alın ve yemeğinizi önceden planlayarak hazırlamalısınız.

Beslenme alışkanlıklarınız konusunda endişeleriniz varsa online diyetisyen hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

x
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Ayrıntıları
bizimle görüşün

Dilerseniz sizinle doğrudan iletişime geçebileceğimiz bilgileri ve görüşmek istediğiniz konuyu bizimle paylaşın, en kısa sürede biz size ulaşalım.

444 68 18 info@wellpointevdebakim.com

Hemen Başvurun

“Gönder” butonuna basarak, kişisel verilerinizi işlemek için onay veriyorsunuz.