Pandemi Sonrası Sağlık Yaklaşımı Nasıl Değişecek?

Tüm sektörler Covid-19 pandemisinden etkilense de hiçbir sektör sağlık sektörü kadar bu sürecin merkezinde yer almadı. Hem salgın ile mücadele hem de 7/24 rutin sağlık hizmetlerinin sunulduğu tek sektör, sağlık sektörü oldu.

Öte yandan ağır multidisipliner kontrol mekanizmaları ile tüm sağlık çalışanlarını ve sağlık profesyonellerini salgından korumak, öte yandan da yüksek seviyede güvenli bir ortamda sağlık hizmeti sunmaya devam ettik.

Ayrıca tedarik zincirimizin bozulmaması ve hizmetlerimizin aksamaması için olağanüstü bir çaba sarf ettik.

Peki pandemi sonrasında sağlık sektöründe neler değişebilir?

Evde Sağlık Bakımı: Evde sağlık hizmetleri Pandemi Sonrası dönemin yıldızı en çok parlayan hizmet alanı olacak. Pek çok sağlık hizmeti hastalara kendi evlerinde veya kişisel alanlarında verilecek.

Tele-sağlık/Online Sağlık: Hem telefonla sağlık hizmetleri hem de online görüşme araçları kullanılarak verilen muayene, ön görüşme gibi hizmetlerin önemi çok daha fazla artacak.

İş birliklerinin güçlendirilmesi: Sağlıktaki değer zincirinde, ortaklıklar ve iş birlikleri ihtiyacı hiç bu kadar önemli olmamıştı. Uyumlu stratejiler ve daha geniş koordinasyonun sağlanmasıyla, kuruluşların daha çevik ve etkili bir şekilde yanıt vermesi sağlanacaktır.

Butik Sağlık Kurumları: Çok büyük hastaneler yerine mahalledeki az kapasiteli, kalabalık olmayan, yakın sağlık kurumlarının değeri artacak.

Sağlık Personelinin Önemi Artacak: Sadece doktorların değil aynı zamanda destekleyici sağlık personellerinin de hem sayısı hem de değeri artacak. Zira pandemi bize gösterdi ki bu personeller doktorlar kadar kıymetli ve tedavi süreçlerinin ayrılmaz bir parçası.

x
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Ayrıntıları
bizimle görüşün

Dilerseniz sizinle doğrudan iletişime geçebileceğimiz bilgileri ve görüşmek istediğiniz konuyu bizimle paylaşın, en kısa sürede biz size ulaşalım.

444 68 18 info@wellpointevdebakim.com

Hemen Başvurun

“Gönder” butonuna basarak, kişisel verilerinizi işlemek için onay veriyorsunuz.