Gripten Korkma Önlemini Al!

Kış ayları boyunca ani sıcaklık düşüş ve çıkışları hem soğuk algınlığı hem de grip olma riskini beraberinde getiriyor. Grip soğuk algınlığına göre çok daha ciddi bir durum. Hastalık burun akıntısı, hapşırık, öksürük, gözlerde ve boğazda yanma ile başlayıp; hastayı yatağa düşürecek kadar ağır şikayetlerle ilerler: 40 dereceye varan ateş, kuru öksürük, genel vücut kırgınlığı, şiddetli halsizlik, baş ağrısı, şiddetli eklem ve kas ağrıları…

Gripten korunmak mümkün ve tahmin ettiğinizden daha kolaydır. Öncelikle bireysel temizliğimize özen göstermeli, yakın çevremizde hasta olan varsa dikkat etmeliyiz.

Grip hastaları, gribi yaymamak için:

  • Sağlıklı kişilerle yakınlaşmamalı, öpüşmemeli, kucaklaşmamalı, hatta tokalaşmamalıdır. Öksürme ve hapşırmadan dolayı virüs, yıkanmamış ellerde bulunur.
  • Başkalarının kullandığı telefon gibi ortak gereçlere temastan kaçınmalıdır.
  • Sinema, okul, işyeri, metro, otobüs gibi topluca bulunulan yerlerden uzak durmalıdır.
  • Mutlaka evde istirahat etmeli, eğer dışarı çıkacaksa mutlaka maske ile çıkmalıdır.

Sağlıklı insanlar gripten korunmak için:

  • Kış aylarında kalın, yünlü sıcak tutan giysiler giymeli, ama terli kalmamalıdır.
  • Bol sebze ve meyve tüketmeli, düzensiz ve tek yönlü beslenmemelidir.
  • Alkol ve sigara kullanmamalıdır.
  • Yetersiz ve düzensiz uyku uyumamalıdır.

En önemli önlem hekiminizin reçete ettiği ilaçlar dışında ilaç kullanmamaktır. Gerekli görülen durumlarda hekiminiz antiviral ilaç reçete edebilir. Tedavide antibiyotiklerin kesinlikle yeri yoktur. Antibiyotikler sadece bakterilere karşı etkilidir. Sağlıklı bir bireyde grip yatak istirahatiyle bir haftada iyileşir.

Grip Aşısı Önlem Olarak İyi Bir Seçenektir

Grip aşısı bir yıl süreyle koruma sağlar. Aşının öncelikli amacı komplikasyon geliştirme açısından yüksek risk grubunda olanları korumaktır. Kronik akciğer, karaciğer, böbrek ve kalp hastalığı olanlar, şeker hastaları, 65 yaş üstü yaşlılar, 6 aylıktan büyük çocuklar, gebeler, bağışıklığı zayıflamış kanser, lösemi ve AIDS hastaları, organ ve kemik iliği nakli yapılan hastalar, öğretmenler ve öğrenciler, askerler, hac ve umre gibi kalabalık ortamlara gidecek olanlar, yüksek riskli gruplara grip bulaştırabilecek doktorlar, hemşireler, huzurevi ve bakımevi çalışanları aşı olmalıdır.

Önlem alın, korkmayın! Gripsiz bir kış dileriz.

x
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Ayrıntıları
bizimle görüşün

Dilerseniz sizinle doğrudan iletişime geçebileceğimiz bilgileri ve görüşmek istediğiniz konuyu bizimle paylaşın, en kısa sürede biz size ulaşalım.

444 68 18 info@wellpointevdebakim.com

Hemen Başvurun

“Gönder” butonuna basarak, kişisel verilerinizi işlemek için onay veriyorsunuz.