Damar Yolundan İlaç Tedavisi

İnfüzyon Uygulamaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bir kişinin yemek yiyemediği, ilaçlarını düzgün bir şekilde alamadığı veya doğrudan kan dolaşımına girmesi için ilaca ihtiyaç duyduğu bir hastalığı varsa, infüzyon uygulamalarına başvurulabilir. Genellikle kanser, Crohn hastalığı, Ülseratif Kolit, romaztizmal ve metabolik hastalıklar veya intravenöz bir ilaçla tedavi edilmesi gereken diğer dahili hastalıkları olan kişiler için uygulanabilir.

İnfüzyon tedavisi nedir, hangi durumlarda ve nasıl uygulanır?

Hastalara ağızdan almaları için ilaç vermek yerine, bazı durumlarda ilaç hastanın damar yoluyla uygulanır. İnfüzyon uygulamaları daha önce sadece hastanelerde kullanılabiliyordu, ancak şimdi infüzyon tedavi merkezlerinde yaygın olarak kullanılıyor ve hatta bir hastanın evinde uzman hemşireler tarafından uygulanabiliyor. İlaçları hastanın evinde uygulayan hemşireler, özel eğitim almış ve sağlık bakanlığı tarafından belirlenen belirli standart ve kriterlere sahiptir.

Ağızdan ilaç alamayan hastalar genellikle bu tür tedaviler için birincil adaylardır. Bununla birlikte, ağızdan ilaç alabilen ancak hastalığı bu tür ilaca iyi yanıt vermeyen kişi bunun yerine IV infüzyon tedavisini tercih edebilir. İntravenöz tedaviyi seçerlerse, hastaneye, terapi merkezine gitmeleri veya birkaç haftada bir evlerine uzman bir hemşire gelmesini sağlamaları gerekecektir.

İnfüzyon uygulaması birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir, bu nedenle birçok hasta için evde bakım hizmeti almak çok daha uygun bir seçenek olabilir.

İnfüzyon uygulamaları nelerdir?

Farklı hastalıkları olan kişiler için çok sayıda infüzyon terapisi mevcuttur. Terapiler arasında kan bileşeni uyarıcı faktör tedavisi, kemoterapi, hidrasyon tedavisi, genetik veya bağışıklık sistemi ile ilgiliş hastalıklar (romatizmal hastalıklar, metabolik hastalıklar, hormon sistemi ile ilgili hastalıklar, multiple skleroz vb.), ağrı tedavisi ve total parenteral beslenme yer alır.

İnfüzyon uygulamaları hastalarda oldukça faydalı sonuçlar sağlamaktadır. Özellikle hastaneye gitmesi zor olan ve evde tedavi desteği almak durumunda olan hastalar ve hasta yakınları için en önemli sağlık hizmetlerinden birisidir.

x
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Ayrıntıları
bizimle görüşün

Dilerseniz sizinle doğrudan iletişime geçebileceğimiz bilgileri ve görüşmek istediğiniz konuyu bizimle paylaşın, en kısa sürede biz size ulaşalım.

444 68 18 info@wellpointevdebakim.com

Hemen Başvurun

“Gönder” butonuna basarak, kişisel verilerinizi işlemek için onay veriyorsunuz.