Karda Yürürken Dikkat

Kaymaların ve Düşmelerin Önlenmesi


Buzlu veya karlı yollarda yavaş ve dikkatli yürüyün. Yere önce ayağınızın topuğu değil, taban yüzeyi değecek şekilde sağlam basın. Kısa ve dikkatli adımlar atın. Vücudunuz daima dengeli pozisyonda olmalı. Böylece, kaymaların en büyük nedeni olan topuğa basarak kaymanın önüne geçilecektir. Yürüme temponuzu yavaşlatmanız da kayma ihtimalini azaltacaktır. Aydınlatmanın yetersiz olduğu alanlardan mümkün olduğunca uzak durun. Alternatif bir yol varsa, yolun buzlanmış kısımlarını kullanmayın. Betonun/kaldırımın ıslanmış gibi görünmesi gizli buzlanma olabilir, dikkat edin. Yeni kar yağdıktan sonra taze karın altında buzlanmış kısımların saklanabileceğini göz ardı etmeyin. Ayakkabınızın tabanının sağlam olduğundan ve soğuk veya yağışlı hava için uygun olduğundan emin olun. Nerede olursa olsun tüm kaldırımların veya merdivenlerin kaygan olabileceğini unutmayın. Merdivenleri kullanırken, mutlaka tırabzanlara tutunun, böylece buzlanmış bir basamağa basıp kayarsanız kendinizi tutabilirsiniz.

Elleriniz cebinizde yürümekten kaçının; dengenizi sağlamak için ellerinizi dışarıda tutun.

Eşya taşıyorsanız dengenizi bozmayacak veya görüşünüzü engellemeyecek şekilde taşıyın. Nereye doğru yürüdüğünüzü görmek önemlidir. Mümkünse karda ve buzlanmada malzeme taşımaktan kaçının. Tüm dikkatinizi yürüyüşünüze verin. Yürürken cüzdanınızı veya sırt çantanızı karıştırmanız veya cep telefonunuzu veya diğer cihazları kullanmanız tehlikeli olacaktır. Yürüdüğünüz yüzeylerdeki sürtünme bakımından değişimlere dikkat edin. Örneğin kardan buza doğru geçerken, kaldırımdan yola inerken veya iç mekandan dış mekana çıkarken daha dikkatli olun. Kaygan olabilecek zeminlere adım atmadan önce, ayağınız ile hafifçe vurarak test edin. Önceki günden eriyen suyun da donmuş olabileceğini göz ardı etmeyin. Gündüz vakitlerindeki kaygan yol koşullarına özellikle dikkat edin.

Araçtan dışarı adım atarken kaygan zeminlere, yollara veya kaldırımlara dikkat edin.

Araçlara binerken veya araçlardan inerken dikkatli olun. Araçlardan ve makinelerden zıplayarak inmeyin. Aracınızdan dışarı çıkarken, zeminin yüzeyine bakın. Zemin buzla kaplıysa, başka bir yere park etmeniz gerekebilir. Kaygan olabilecek yerlere adım atmadan önce, ayağınızla hafifçe vurarak test edin. Araca girerken veya araçtan çıkarken destek almak için araçta bulunan basamakları, tutacakları ve tırabzanları kullanın, araç kapısından ve koltuğundan destek alın. 

Aracınıza binerken veya araçtan inerken, yüzünüz araca doğru dönük olsun ve üç nokta teması kuralını daima uygulayın; bir el ve iki ayak veya iki el ve bir ayak şeklinde, araç ile olan temasınızı daima üç noktada koruyun.

Binaya veya araca girerken ayakkabınızın tabanında bulunan karı temizleyin. 

Binalara veya evlere girerken, kapı eşiklerinin ve merdivenlerin erimiş buz veya kar nedeniyle kaygan olabileceğini unutmayın. Böylesi bir tehlikeyi fark ettiğiniz anda, durumu sorumlu kişiye bildirin. İş yerinizdeki kar ve buzlanma ile ilgili tüm sorunları, tehlikeleri veya kayma, takılma, düşme olaylarını amirinize raporlayın; düşmenin önlenmesi için muhtemelen bir aksiyon gerekli olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir

Benzer içerik bulunmamaktadır.

x
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Ayrıntıları
bizimle görüşün

Dilerseniz sizinle doğrudan iletişime geçebileceğimiz bilgileri ve görüşmek istediğiniz konuyu bizimle paylaşın, en kısa sürede biz size ulaşalım.

444 68 18 info@wellpointevdebakim.com

Hemen Başvurun

“Gönder” butonuna basarak, kişisel verilerinizi işlemek için onay veriyorsunuz.